Dinsdag 3 juni 2008

Ana Sira – Preikestolen

Marc slaapt uit en ik loop naar de plaatselijke buurtsuper. Het zonnetjes schijnt weer en de temperatuur is goed. Helaas gaat de super hier pas om 10.00 uur open, ik ben dus meer dan een uur te vroeg. Terug naar de camper, bak thee, boek en lekker voor de camper lezen. Marc wordt wakker en ik loop even later weer naar de buurtsuper. Helaas geen vers brood.

De huisjes van Helleren.

De huisjes van Helleren.

Na het vullen van de verswater tank gaan we op weg. We kopen onderweg wel lekker vers brood. Direct na het verlaten van Ana-Sira begint het klimwerk, onze camper moet er flink aan trekken

We rijden door de bergen en hebben hier en daar zicht op de zee. Prachtig. Bij Helleren stoppen we voor het bezichtigen van twee oude huisje onder een enorme overhangende rots. De huisjes zijn open en binnen treffen we nog een aantal oude kledingstukken, schoenen en gebruiksvoorwerpen aan.

De huisjes bij Helleren zijn uit de 17e eeuw en zijn tot 1928 bewoond geweest, nu is het een soort openlucht museumpje. Net voor de huisjes is een grote parkeerplaats waar 5 campers mogen overnachten. (GPS N 58,32761 E 6,35241) Als we zo buiten lopen voelen we de zon branden, terug in de camper eerst even insmeren. De temperatuur is al weer dik boven de 25°.

De weg blijft klimmen, de camper rijdt niet hard maar brengt ons prima boven.